dijous, 7 de febrer del 2013

Construïm la Caixa de Resistència

Malauradament la nostra localitat mai ha estat aliena als embats repressius per part de l'Estat. La persecució a col·lectius, espais i persones ha estat la tònica habitual tant durant quaranta anys de la dictadura capitalista més salvatge, com sota el règim democràtic-burgès que el segueix, fruit aquest d'una “modèlica” Transició que ara fa aigües immers en una greu crisi econòmica, social i política. L'ordre burgès nascut de la Transició, en la conjuntura actual, s'ha llevat la careta pseudodemòcrata per poder mantenir l'inesgotable ànsia acumuladora d'una burgesia amb cada cop més problemes per mantenir la seua posició dominant i garantir la seua reproducció social.
L'assalt a les despulles de l'Estat del Benestar constitueix un nou cicle d'acumulació per despossessió que amenaça a enfonsar en la misèria a les classes populars d'aquest país. Davant aquesta ofensiva, com no podria ser d'un altra manera, apareixen les resistències, contra les quals sorgeix la repressió. Aquest és el bucle pervers en el qual es troben immersos els moviments socials actuals i és aquest el motiu pel qual necessitem una creixent unitat “des de baix” i a l'esquerra per dotar-nos de les ferramentes col·lectives per enfrontar-lo.
La lògica segons la qual més opressió genera més resistència és ahistòrica, perillosa i pot portar a autèntics desastres tàctics. Només la unitat, la solidaritat, la consciència de classe, el suport mutu i tota una sèrie de factors “subjectius” poden garantir una autèntica i efectiva resistència a l'assalt capitalista que estem patint des del govern autonòmic, central i europeu.
És per això que ens plau convidar-vos a totes i tots, lluitadores i lluitadors, a aquesta reflexió i debat sobre els perills que ens amenacen i com enfrontar-los. Perills que ja no poden semblar aliens  a ningú, sinó que resulten molt propers quan tenim companyes i companys multats, en processos judicials, que han estat detinguts, maltractats o que engreixen les cada cop més tristament cèlebres “llistes negres” d'elements “subversius” i “agitadors”. Víctimes totes de l'arbitrarietat més escandalosa. 
La pràctica de la desobediència civil necessita de la disponibilitat de recursos -com aviat comprengueren les classes populars al segle XIX- econòmics, legals, però sobretot, el recolzament, la solidaritat i suport mutu entre tots i totes les anticapitalistes de Castelló.
És per tot açò que us convidem a tots els col·lectius interessats de la nostra ciutat a participar en el debat i l'assemblea, que tindrà lloc el proper dissabte 16 de febrer a les 10.00h al Casal Popular de Castelló, per tal d'engegar aquest projecte de Caixa de Resistència en sentit ampli, per tal d'engegar allò que ha estat un ferramenta històrica de les classes populars.