divendres, 10 d’octubre del 2014

IV Jornades Anticapitalistes

PROGRAMA:
Dilluns 13 d'octubre - 19:00 Centre polifuncional del Grau
“Sanitat valen$iana”
Organitza: EUPV Grau
Dimarts 14 d'octubre - 19:30 Llotja del Cànem
“Un procés constituent del País Valencià” 
Organitza: Compromís per Castelló
Dimecres 15 d'octubre - 19:00 Casa de la Cultura
“Banca pública, banca social” 
Organitza: ATTAC
Dissabte 18 d'octubre - 12:00 La Cosa Nostra
“Stop judicis a la dissidència” i dinar solidari 
Organitza: RESCAT/Solidàries La Plana
Dijous 23 d'octubre - 19:00 Sala Marcelino Camacho
“Fracking i prospeccions petrolíferes” 
Organitza: Plataforma Petroli No Columbretes Netes
Organitza: Plataforma Anti-Fracking
Divendres 24 d'octubre - 18:00 La Cosa Nostra
“Presentació de la campanya contra la violència de gènere!”
Organitza: Dones en Lluita



http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/2014/10/manifestacio-contra-la-repressio-que.html
ACTE CENTRAL
de les
IV JORNADES ANTICAPITALISTES
Dissabte 25 d'octubre - 12:00 Plaça Independència (La Farola)
ACTE CENTRAL de les IV JORNADES ANTICAPITALISTES
MANIFESTACIÓ: Que se'n vagen! Fora repressors!
I després:
  - DINAR POPULAR
  - FIRA DE COL·LECTIUS
A la plaça de l'Ereta (Isabel la Católica).
Organitza: CRTR
Dimarts 28 d'octubre - 19:00 Casal Popular de Vila-real
“Solidaritat amb l'Ucraïna antifeixista” 
Organitza: PCPE i CJC
Dimecres 29 d'octubre - 19:00 Casa de la Cultura
“El treball garantit: posar en valor als treballadors”
Organitza: ATTAC
Dijous 30 d'octubre - 19:00 La Cosa Nostra
“L'imperialisme en l'actualitat” 
Organitza: PCPE i CJC
Dimecres 5 de novembre - 19:00 Casa de la Cultura
Debat: "Capitalisme degeneratiu: guerra, crisi i corrupció” 
Organitza: STEPV
Dijous 6 de novembre - 19:00 Casa de la Cultura
“Renda bàsica” 
Organitza: ATTAC
Divendres 7 de novembre - 21:00 Casal Popular de Castelló
Sopar solidari amb les encausades per paelles 
Organitza: SEPC
Dissabte 8 de novembre - 19:00 La Cosa Nostra
Trobada Antirepressiva: xerrada, sopar i concert a la plaça de l'Ereta 
Organitza: CGT
Dimecres 12 de novembre - 19:00 Casa de la Cultura
“L'amenaça del TTIP sobre les nostres vides. Com ens afecten els tractats TTIP, CETA i TISA?” 
Organitza: ATTAC
Divendres 14 de novembre - 19:00 Casal Popular de Castelló
“Construcció del socialisme feminista als Països Catalans” 
Organitza: Endavant (OSAN)
Dissabte 15 de novembre - 17:30 La Cosa Nostra
“Passat, present i futur del moviment estudiantil” 
Organitza: Acontracorrent

Adreces:
La Cosa Nostra: c/ Sant Miquel, 2
Casal Popular de Castelló: c/ d'Amunt, 167
Casal Popular de Vila-real: c/ Cronista Traver, 30
Llotja del Cànem: c/ Cavallers, 1
Centre Municipal de Cultura: c/ Antonio Maura, 4
Sala Marcelino Camacho: plaça de les Aules, 6
Centre Polifuncional del Grau: c/ Foradada, 8


NOTA DE PREMSA DE LA CRTR

LA CRTR ORGANITZA LES IV JORNADES ANTICAPITALISTES

Com en anys anteriors en arribar la tardor, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR) ha organitzat una nova edició de les Jornades Anticapitalistes de Castelló, que en aquesta edició seran les quartes i tindran lloc entre el dilluns 13 d'octubre i el dissabte 15 de novembre.

Les Jornades constaran d'un acte central i un total de quinze actes públics convocats tant per organitzacions membres de la CRTR (Acontracorrent, ATTAC, CGT, Endavant (OSAN), EUPV-Grau, La Cosa Nostra, PCPE-CJC, SEPC) com per altres que sense formar part de la Coordinadora han volgut participar en les Jornades (Compromís per Castelló, Dones en Lluita, Plataforma anti-fracking, Plataforma Petroli No, Rescat/Solidàries La Plana).

Cada col·lectiu que organitza un acte es responsabilitza del mateix, mentre la CRTR coordina les Jornades i s'encarrega de la seua difusió i de l'organització de l'acte central. En la propaganda de cada acte es fa constar que està inclòs en les IV Jornades Anticapitalistes.

Les activitats de les Jornades es desenvoluparan en locals públics i centres socials de Castelló, el Grau i Vila-real. L'acte central, organitzat directament per la CRTR, tindrà lloc a Castelló el matí del dissabte 25 d'octubre i consistirà en una manifestació contra la repressió als moviments socials i en l'exigència de la destitució dels responsables d'actuacions policials violentes, com les que van tindre lloc el passat 20 de setembre. A continuació hi haurà una Fira de col·lectius i un dinar popular a la plaça de l'Ereta.

Els actes programats aborden assumptes molt diversos, com ara la defensa dels serveis públics; els atacs als drets laborals i socials i al medi ambient; el moviment estudiantil; així com temes polítics, internacionals i de solidaritat. També el tema de la repressió es tractarà en diversos actes, entre ells el central de les Jornades, com a resposta al seguit de multes, detencions i fins i tot agressions amb que els aparells de l'estat han respost a la lluita obrera i popular en els darrers temps a la Plana i al conjunt de l'estat.

La CRTR està integrada per persones a títol individual i col·lectius i organitzacions presents a les comarques de Castelló, a totes les quals uneix el rebuig al capitalisme i una ideologia d'esquerres, oberta a tota organització o persona que compartisca eixes idees i estiga disposada a involucrar-se en la construcció d'un vertader contrapoder popular.

Amb l'organització de les Jornades, la CRTR pretén promoure la difusió d'idees i el debat al voltant de molt diversos temes, des d'una perspectiva anticapitalista. Tots els actes de les Jornades són oberts a la participació de qualsevol persona interessada.

Castelló de la Plana, 1 d'octubre de 2014
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/

dijous, 9 d’octubre del 2014

MANIFESTACIÓ CONTRA LA REPRESSIÓ

DISSABTE 25 OCTUBRE
12:00 plaça Independència (la Farola)
Castelló de la Plana
I després:
- DINAR POPULAR
- FIRA DE COL·LECTIUS
A la plaça de l'Ereta (Isabel la Católica).

Acte central de les IV Jornades Anticapitalistes organitzades per la CRTR.

QUE SE’N VAGEN!
LA IMPUNE REPRESSIÓ POLICIAL
NO ENS FARÀ CALLAR
El passat dissabte 20 de setembre, el partit d'extrema dreta Democracia Nacional, va organitzar una xarrada amb el títol “L'altra cara de la llei de Violència de Gènere”. Un acte contra les dones que han patit violència per part de la seua parella i contra les persones migrades, ja que es victimitzava als maltractadors alhora que es responsabilitzava als migrants de la brutalitat masclista. Per aquest motiu, des de la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa) denunciem l'autorització d'actes de caire feixista alhora que els combatem.
Després d'intentar que l'acte es declarara il·legal, diferents organitzacions i grups socials van convocar una concentració pacífica als voltants del seu local mentre un dispositiu policial controlava la zona per a intentar evitar la presencia de la protesta antifeixista. En finalitzar la concentració, va aparèixer Fermin Martí, comandament de la unitat antiavalots i germà de Jorge Martin, comissari cap provincial, que ordenà càrregues indiscriminades quan aquesta ja s'havia desconvocat. La violència va ser extrema i gratuïta, doncs no va haver-hi resistència ni agressivitat cap la policia. Es van produir càrregues, agressions a menors, violència contra el dret de reunió, arribant fins i tot a la detenció de dos companys. Els detinguts van ser posats a disposició policial i judicial i, posteriorment, posats en llibertat amb càrrecs, a la espera de judici per alteració del ordre public i resistència a la autoritat greu, tot producte d'un clar muntatge policial.
Sense la intervenció i les ordres del cap de la unitat antiavalots, Fermín Martí Rodríguez, el dissabte 20 de setembre no s'hagueren produït aquests lamentables incidents, com tampoc altres ja denunciats en anteriors mobilitzacions. No hem d'oblidar que l'actuació policial repressiva sempre té un responsable polític, que en aquest cas és el subdelegat del govern, David Barelles Adsuara, sense el qual aquests tipus d'actuacions no podrien reiterar-se.
Resulta incomprensible que Fermín Martí Rodriguez, implicat en un conegut cas d'explotació sexual de prostitutes en La Jonquera, ostente un càrrec policial de responsabilitat. No obstant, mentre aquest individu mantinga impunement el seu càrrec, augmenta la responsabilitat d'aquells qui ho permeten.
Des de la CRTR exigim la dimissió immediata del responsable de la Unitat de prevenció i reacció(antidisturbis) de la comissaria de Castelló, al costat de l'actual subdelegat de Govern David Barelles, així com la seua destitució si no dimiteixen. Fem una crida per donar suport als companys represaliats, perquè no permetrem que es troben multats, jutjats o darrere de les reixes de la presó per denunciar i combatre el feixisme. Perquè no tolerarem que el masclisme, el feixisme, el racisme i l’homofòbia, segueixen amb el seu discurs de l’odi i la discriminació als nostres carrers.
La solidaritat i el suport entre la gent que lluita és més necessària que mai. Companys, no esteu sols. La repressió no frenarà els nostres somnis ni la nostra lluita.
ABSOLUCIÓ ANTIFEIXISTES ENCAUSADES I DETINGUTS. 
FORA REPRESSORS!
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/