diumenge, 8 de setembre del 2013

CONCENTRACIÓ contra la GUERRA a SÍRIA


Convoquem una concentració el dia següent a l'inici de l'atac a Síria en rebuig a la guerra imperialista
20:00 
Subdelegació del Govern
plaça Maria Agustina
Castelló de la Plana

ESDEVENIMENT Facebook: 
https://www.facebook.com/events/166586260200523/
 
Deu anys després de la guerra d'Iraq i dos de la de Líbia, les potències imperialistes, encapçalades per EEUU, es llancen de nou a una guerra, ara contra Síria. Després d'un temps d'intoxicació informativa, una vegada més es planteja una “intervenció humanitària”, amb excuses que el temps acabarà deixant al mateix nivell que les que van servir de pretext en aquelles ocasions. Les conseqüències també seran les mateixes: un altre país destruït i molts milers de morts.

Malgrat les declaracions humanitàries i altruistes, l'objectiu de l'imperialisme a Síria és el mateix que abans a Iraq i Líbia: apoderar-se del país, dels seus recursos i la seua posició estratègica. Si ho aconsegueix, Síria serà un infern com ja ho són Afganistan, Iraq i Líbia.

Que el mòbil d'una guerra siga el càstig de la violació dels drets humans i de crims contra la humanitat, quan els organitzadors han imposat i donen suport a tiranies per tot arreu; quan entre els promotors i col·laboradors hi ha alguna d'aquestes, com ara les monarquies del Golf, és, si més no hipòcrita, com també ho és que, en nom de la llibertat i la democràcia, s'estiga armant i donant suport a grups fonamentalistes, els mateixos als que es diu combatre en la que anomenen “guerra contra el terrorisme”.

Denunciem la doble moral dels governs occidentals, que es llancen a una guerra mentre emparen la repressió que exerceixen els que són els seus aliats en aquesta aventura bèl·lica. És d'un absolut cinisme basar una guerra en el suposat ús d'armes prohibides, sense més proves que les de les armes de destrucció massiva d'Iraq, quan a Síria es trobaven els inspectors de l'ONU requerits pel govern sirià per verificar l'ús, pels anomenats “rebels”, d'armes químiques, que en el seu moment no van provocar la ira occidental. Tot apunta a una nova provocació per justificar una guerra ja decidida, maquiavel·lisme en el que els nordamericans tenen una llarga experiència.

I denunciem també que darrere del pretext formal, com ja va passar a Iraq i Líbia, hi ha altres motius inconfessables de tipus econòmics i geopolític, com afavorir l'eixida de la crisi mitjançant la guerra i també demostrar qui mana al món, entre altres. Una vegada més la “mà invisible” del mercat s'ajuda del puny de ferro de l'OTAN.

Amb aquesta nova guerra, altra vegada al marge i contra qualsevol legalitat internacional, s'aprofundeix en la perillosa estratègia d'unes potències que actuen com a jutge i part i intervenen militarment, amb total impunitat, on i quan volem. No és amb una guerra, per molt que es vulga disfressar d'acció puntual i humanitària, com es poden solucionar els conflictes polítics i socials.

Denunciem la guerra i ens oposem a qualsevol participació en ella de l'estat espanyol, tant directa com a través de l'ús de les bases nordamericanes o el suport polític. Per això l'actitud de submissió i seguidisme del govern de Rajoy ens mereix la mateixa consideració que la del govern d'Aznar en relació a Afganistan i Iraq, i la del govern de Zapatero en el cas de Líbia.

Per tot això diem:
Per la pau, no a la guerra imperialista.
Fora l'OTAN i Al-Qaeda de Síria.

Per mostrar el rebuig a la guerra, convoquem a tot el poble de Castelló a una concentració al dia següent de l'inici de l'atac a Síria, a les 20 hores, davant la Subdelegació del govern. Igualment, cridem a totes les persones i organitzacions contràries a la guerra a sumar-se a la convocatòria i donar-li continuïtat amb noves accions, cada vegada més grans, fins que finalitze l'agressió al poble sirià.


Organitza:
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/