dimarts, 17 de desembre del 2013

20D | VAGA PER UN FERROCARRIL PÚBLIC

NO A LA PRIVATITZACIÓ
Solidaridad amb la vaga del 20D!

 divendres 20 desembre · 16:00 
 porta principal de l'estació d'ADIF 


Com les pensions, la sanitat, l'educació, ...
EL FERROCARRIL PÚBLIC ESTÀ EN PERILL

El govern pretén dividir RENFE i ADIF en diverses empreses i privatitzar les línies ferroviàries que puguen donar rendibilitat econòmica a empreses privades. El seu projecte aposta per l'alta velocitat privada i la reducció o eliminació del servei a les estacions intermèdies, privatitzant els trajectes que interessen al capital privat.

Si es fa realitat, els beneficiaris seran grans empreses (FCC, Ferrovial, etc.), que podran explotar en règim de monopoli les línies amb més viatgers, com la de Castelló a València. I els perjudicats els treballadors i treballadores ferroviàries i les persones usuàries. Els i les treballadores perquè la privatització i supressió de
línies suposarà reduccions de plantilla, rebaixes salarials i pèrdua de condicions laborals. Els i les usuàries perquè es reduiran freqüències, pujaran els preus, desapareixeran línies i es perdrà en puntualitat i seguretat.

No són suposicions, l'experiència dels països on s'han fet coses semblants, com Gran Bretanya, les corroboren. El ferrocarril públic és un ben social que cal defensar, com fa el personal ferroviari amb vagues com la del 20 de desembre. La CRTR es solidaritza amb la lluita dels treballadors i treballadores de RENFE i ADIF, exigeix la retirada del projecte del govern i crida als i les usuàries a la solidaritat amb les mobilitzacions.

EL FERROCARRIL PÚBLIC ÉS DE TOTES I TOTS. DEFENSEM-HO!



Organitza:
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa