dimecres, 9 de gener del 2013

Continua la lluita taulellera!

CONVOCATÒRIES DE VAGA
15, 16 i 17 de gener
tres nous dies els:
29, 30 i 31 de gener

ASSEMBLEES INFORMATIVES
Dimarts 8, a les 11:00 i 18:30
 - L'Alcora, al local d'UGT
 - Castelló de la Plana, al local de CCOO
Dijous 10, a les 11:00 i 18:30

 - Onda, al local d'UGT
 - La Vall d'Uixó, al local d'UGT

TAULA RODONA I DOCUMENTAL
Dissabte 19 - 19:00 - Casal Popular de Castelló
Amb aquest debat volen acostar-nos a la situació que s'està vivint a les fàbriques ceràmiques de les nostres comarques. Una ocasió per conèixer els conflictes que es viuen a les taulelleres. En acabar hi haurà passe de documental sobre Zanon, taulellera argentina col·lectivitzada pels seus treballadors. Organitza: Casal Popular de Castelló.


COMUNICAT
Des de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa recolzem, sense vacil·lacions, la vaga convocada els propers 15, 16 i 17 de gener pels treballadors i treballadores de la ceràmica a les nostres comarques. La prolongació de la vaga engegada el passat desembre per la negociació del conveni és l'eina de combat per aturar els atacs de la patronal ASCER i per mantindre els drets de les 15.000 persones treballadores del sector. Tanmateix, cridem a tota la classe treballadora a solidaritzar-se amb els i les companyes de les taulelleres, participant en les assemblees informatives convocades, així com als piquets i manifestacions que es convocaran.

Exigim el pagament dels salaris endarrerits del 2009, 2010 i 2011 sense negociacions i denunciem el xantatge de la patronal que els ofereix  pagar els deutes a canvi de no signar el conveni i perdre els seus drets. Un plantejament denigrant, ja que aquests diners pertanyen de forma legítima a les persones que han treballat sense rebre la remuneració acordada. 

Pel que fa al contingut, creiem que les següents mesures han de ser incloses en el conveni:
  • Pujada salarial de l'IPC + 5% (la manipulació per obtindre un % menor al real ens fa perdre poder adquisitiu).
  • Vigència de 4 anys (durada estàndard).
  • Aprovació per part de l'assemblea.
  • La no modificació de les clàusules d'absorció i compensació, ni la de despenjament (per tal de no perdre cap dret ja reconegut, així com de nous).
  • Que cap article del règim disciplinari puga ser aplicat sense sentència ferma
  • La regularització de tots els contractes dels i les treballadores del sector, així com les subcontractades i d'ETTs (a més dels pagaments endarrerits que es despengen d'aquesta regularització).
  • Reducció de jornada, cap a les 35h.
  • Conversió d'ocupació eventual en fixa en llocs de treball permanent.
  • La igualtat per a totes les centrals sindicals de l'article sobre delegats sindicals en empreses de més de 75 treballadors (evitar més privilegis per als signants del conveni).
Tot això sense renunciar a la socialització del sistema productiu on els i les treballadores pensen que pot ser convenient.


La classe obrera no està en venda! El taulell en lluita!