divendres, 31 de maig del 2013

Pobles units contra la Troika

Les brutals i inhumanes polítiques d'ajust imposades per l'odiosa Troika (el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea) amb l'ajuda dels governs còmplices, estan causant a Europa la major crisi de la democràcia de les últimes dècades. Milions de persones estem sent condemnades a l'atur, la pobresa i fins i tot a la mort per un deute il·legítim i impagable, que en la seua major part és privada; de bancs, grans empreses i entitats financeres. El rescat Europeu a la banca, avalat i garantint per l'Estat, una vegada més privatitza els beneficis mentre socialitza les pèrdues i a canvi exigeix retallades sagnants.

Amb l'excusa de la crisi del deute han modificat la Constitució (Art.135.3) sense escoltar la nostra veu en referèndum, imposant-nos el desmantellament dels serveis públics com la Sanitat o l'Educació que són lliurats al sector privat com a "oportunitat de negoci", vulnerant així els drets socials i laborals conquistats en les últimes dècades. Amb açò s'ha provocat, a més, que milers de famílies dels països afectats perden el seu habitatge i la seua vida diària

La dissolució de les fronteres entre el públic i el privat alimenta una corrupció impune que envileix la nostra societat i perverteix la política en el seu paper insubstituïble d'instrument d'acció ciutadana. L'objectiu de les privatitzacions és l'espoli, la concentració de la riquesa i l'aprofundiment en les reformes neoliberals.

Ja siga a través dels memoràndums imposats per la Troika a Grècia, Irlanda, Portugal o Xipre o del rescat financer en el cas de l'Estat espanyol s'està produint un transvasament de diners públics a les entitats financeres a costa de la pèrdua de drets bàsics, l'empobriment generalitzat de la població i l'augment de la desigualtat social en tota Europa.

Sabem que el model de desenvolupament insostenible de les últimes dècades basat en un alt consum de recursos energètics i matèries primeres ha arribat a la seua fi. Enfront del creixement il·limitat de l'economia financera i especulativa és necessari un canvi de rumb, però no per a salvar als bancs sinó a les persones, a les generacions futures i al planeta.

Aquest canvi de rumb ha de partir d'una democratització d'Europa, des dels seus ciutadans/as, perquè els drets de les persones i les decisions polítiques democràtiques s'imposen a l'avarícia de les institucions i mercats financers i de les grans multinacionals.

Quan celebrem el segon aniversari del 15M, de la presa de consciència política de la ciutadania, dels nous moviments socials que estan construint des d'a baix alternatives a les polítiques neoliberals a través de les assemblees, les marees i les plataformes, sabem que la nostra lluita és internacional i exigeix la convergència de la ciutadania de tots els països afectats.

A Europa, diversos col·lectius procedents de l'Estat espanyol, França, Itàlia, Grècia, Xipre, Irlanda, Anglaterra, Escòcia, Alemanya i Eslovènia reunits a Lisboa el passat 26 d'abril convidats pel moviment portuguès 'Que se Lixe a Troika' fem una crida a una protesta internacional descentralitzada el pròxim 1 de Juny contra les polítiques d'ajust del dèficit sota el lema "Pobles units contra la Troika".

Aquest és el començament d'un procés descentralitzat, inclusiu i participatiu. Volem construir col·lectivament, unint les nostres forces i accions, protestant internacionalment contra la Troica. Cridem a totes els persones, amb o sense partit, amb o sense treball, amb o sense esperança, a unir-se a aquesta proposta el pròxim 1 de Juny. Constrenyem a totes les organitzacions polítiques, moviments socials, sindicats, partits, col·lectius, grups informals, a unir-se en aquesta jornada internacional.

Volem seguir ampliant les nostres aliances, tant a nivell nacional com a internacional, ja que som conscients que només la suma de les nostres veus podrà detenir les noves onades de retallades que s'estan preparant. Els pobles d'Europa han demostrat que no estan disposats a assumir més sacrificis inútils. Ha arribat el moment de demostrar la nostra capacitat per a coordinar la lluita per una altra Europa, l'Europa de les persones.

De nord a sud, d'est a oest,
prenguem els carrers de tota Europa contra la Troika.
Per la democràcia, la llibertat i els drets socials.
No al colp d'estat financer.
No devem, no paguem!

Hi ha alternatives. Hi ha solucions:

- Per la justícia social i ambiental.

- Per la transparència i la democràcia participativa.

- En defensa d'uns serveis públics i universals.

- Per una auditoria ciutadana del deute. Contra el deute il·legítim.