dilluns, 3 de juny del 2013

El PP fuig de Castelló de la Plana

El PP de la “Comunidad Valenciana” celebrarà la seua Convenció Política els propers dies 7 i 8 de juny. L'acte estava convocat inicialment a l'Auditori de Castelló i anava a ser clausurat pel president del govern, Mariano Rajoy, acompanyat d'altres dirigents del partit i del govern. La Convenció i la visita de Rajoy a Castelló estaven convocades des de fa temps i s'havien anunciat abastament pels mitjans de comunicació.

Contra la presència a Castelló d'aquest personatge, un dels màxims responsables de l'aplicació de les polítiques que tantes desgràcies estan provocant, de la continua pèrdua de drets i l'augment de l'explotació del poble treballador, de l'atur, de la precarietat, dels desnonaments, de les retallades, de les privatitzacions, de la misèria en que cada dia cauen més i més treballadors i treballadores, s'havia convocat una concentració el mateix dia 8 de juny, pel col·lectiu Planta'ls cara, per tal de manifestar el rebuig del poble de Castelló a la seua presència a la nostra ciutat, on se'l declarava perill públic i persona non grata.
Aquesta convocatòria, a la que la CRTR donava suport, estava aconseguint un considerable ressò, amb centenars de persones que havien confirmat la seua assistència en poques hores, la qual cosa feia preveure que anava a ser una gran manifestació de rebuig a Mariano Rajoy, la seua política i el seu partit, identificats per sectors cada vegada més amples del nostre poble com a corresponsables dels nostres mals.

Però el dijous 30 de maig, després d'haver-se publicitat reiteradament la presència de Mariano Rajoy a Castelló a l'acte de cloenda de la Convenció, la presidenta del comitè organitzador, Marisol Linares, anunciava per sorpresa es trasllat de l'acte a Peníscola, tot i la menor capacitat del nou local. Les raons donades per al canvi són poc convincents i sonen més a excusa que a un veritable argument. Té poc sentit apel·lar a l'atractiu turístic de la localitat del Maestrat i a les comoditats que ofereix per allotjar-se i menjar, com ha fet la portantveu del PP per justificar el canvi, perquè això ja es coneixia quan es va convocar l'acte a l'Auditori de Castelló i s'havia reiterat el lloc i la presència del president del govern de l'estat.


La veritable raó del trasllat és el temor del PP a la protesta contra la seua política i la presència del seu president a la nostra ciutat, que inevitablement s'anava a produir amb notable èxit i haguera deslluït un acte propagandístic que volen que aparega com a triomfal. És la convocatòria de la concentració i la seua previsible magnitud la veritable raó del canvi d'emplaçament de la Convenció, la qual cosa cap valorar com a una fugida per part del PP i un èxit de la convocatòria, que ha aconseguit que Rajoy no aparega per Castelló. La CRTR felicita, doncs, a les persones que havien promogut la concentració de rebuig, per l'oportunitat de la seua acció i el resultat assolit.

El que ha passat mostra el camí pel que el poble treballador pot aturar l'agressió que està patint i, immediatament, llançar-se a l'ofensiva. És la lluita i la mobilització obrera i popular el que pot aconseguir victòries, simbòliques com que un serf del capital no visite la nostra ciutat, però també materials com aconseguir unes millors condicions de vida i treball fins alliberar-se del jou del capital.

La CRTR crida a totes les organitzacions anticapitalistes de tots els llocs a treballar per a que els representants del capital, com el PP i el seu govern, reben en tot moment el rebuig del poble i tinguen cada vegada més dificultats per poder desenvolupar impunement la seua activitat antiobrera i antipopular; a aconseguir, en definitiva, que la por canvie de bàndol i col·locar a la defensiva al capital i els seus servidors.

Castelló de la Plana, 31 de maig de 2013

Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/