dilluns, 20 de maig del 2013

Crònica: gran manifestació antirepressiva


El passat 18 de maig, l'Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) organitzà una manifestació pels carres de Castelló de la Plana per expressar el rebuig a la repressió que s'exerceix contra els moviments socials. Així, unes tres-centes cinquanta persones respongueren a la crida i es manifestaren sota el lema “La repressió no ens aturarà. No a la criminalització dels moviments socials”. 
La manifestació transcorregué sense incidents i finalitzà amb la lectura del manifest de l'ACCR. La policia feu acte de presència, però no hi intervingué; tot i així, hi havia un dispositiu desmesurat per protegir la comissaria de Castelló de la Plana que aparegué rodejada amb una triple tanca de seguretat. 
En el manifest, l'ACCR va denunciar que des del setembre del 2012, “la persecució ideològica que s'està produint envers els moviments socials de la Plana comptabilitza més d'un centenar d'identificacions -en molts casos amb sancions econòmiques-, cinc detencions, diversos judicis realitzats o pendents de realitzar i les corresponents penes-multa”. 
Els membres del Casal Popular i de la colla La Cosa Nostra han sigut les principals víctimes de l'assetjament policial dels darrers mesos, però també han sigut freqüents les identificacions i els seguiments a persones políticament compromeses. SEGUEIX ACÍ