dijous, 20 de març del 2014

1 de MAIG: MANIFESTACIÓ i TROBADA POPULAR

11:00 - MANIFESTACIÓ
             plaça de la Independència
13:00 - Trobada popular
             plaça l'Ereta
parlaments polítics i paella popular acompanyat de la millor música 

  ACCIONS D'AGITACIÓ:
  Hospital General: 4 abril 11:15
  UJI: 8 abril 12:00
  SERVEF (INEM): 11 abril 11:30

   (c/ Castelldefels)

CASTELLÓ DE LA PLANA

Ubicació de la plaça l'Ereta:

vídeo de l'1 de maig de l'any passat

MANIFEST: 
Contra el capital, lluita obrera i popular!

Aquest 1r de maig, la classe treballadora ens tornem a manifestar en un context de continues retallades laborals i socials, però també de lluites i, com a resposta de l'estat capitalista, de repressió.
Avui expressem la nostra decisió de continuar lluitant pels nostres drets. Manifestem què som classe treballadora i tenim consciència de ser-ho, que els nostres interessos i objectius són contraris als de l'oligarquia que avui ens domina. Entre ells i nosaltres no hi ha res en comú, per això som contraris al consens i al pacte social.
Fa anys comprovem com cada dia milers de treballadores i treballadors ens veiem abocats a la precarietat i a l'atur, mentre l'Estat es doblega submís als interessos dels poderosos. Veiem com es retallen els drets i s'eliminen conquestes que es van aconseguir amb dècades de lluita.
En l'últim any eixa destrucció de drets la continuat, igual que la crisi capitalista. Creix la pobresa i augmenta la desigualtat social. Es destrueix ocupació i baixa la població ocupada, tot i que l'emigració massiva fa que l'atur no augmente significativament. La darrera reforma laboral ha produït els efectes que denunciàvem: es multipliquen els Expedients de Regulació d'Ocupació (EROs), fins i tot en empreses amb grans beneficis, i es degrada la negociació col·lectiva. Però el capital no té prou amb això i reclama noves rebaixes salarials i de drets laborals i socials.
Mentre tant, continuen els desnonaments i augmenten les famílies sense ingressos i les persones en la pobresa extrema. Baixen els salaris i les pensions mentre es fa pagar per serveis que fins fa poc eren gratuïts, s'exclou del dret a la sanitat a centenars de milers de persones, es retallen les pensions i s'endureixen les condicions per poder jubilar-se. Cal treballar més i més anys per cobrar menys, per a que els beneficis empresarials puguen créixer.
El govern del PP continua i aprofundeix la política de submissió de l'anterior govern del PSOE als dictats del capital monopolista a través del seu instrument: la Unió Europea. Part d'eixa política és privatitzar i mercantilitzar els serveis públics; eixe és un dels objectius i dels efectes de les retallades, aconseguir que tot puga ser objecte de negoci, també allò que, com l'educació, la sanitat o les pensions es consideraven, fins no fa molt, un dret.
Aquestes polítiques erosionen el consens social d'abans de l'esclat de la crisi capitalista, que afavoria el pacte social. Ara l'explotació ja no pot basar-se en un consens cada vegada més precari, si no que necessiten fer ús de la repressió. Denunciem l'escalada repressiva des dels aparells de l'estat contra la mobilització popular i l'intent de criminalització amb la llei de Seguretat Ciutadana, al temps que ens solidaritzem amb les víctimes de la repressió, tant laboral com de la lluita social i política, que no s'ha detingut en l'últim any.
Una part de la nostra classe pensa ingènuament que el que passa és temporal, que ha començat la recuperació, que en un temps tornarem a la situació anterior. Nosaltres considerem que no és així, que no hi ha recuperació sinó augment de l'explotació, que els drets que ens arrabassen ja no se'ns retornen, que la història no té marxa enrere, que el capitalisme sols podrà sobreviure augmentant l'explotació, destruint drets i saquejant pobles.
Per això lluitem per defensar els nostres drets, però com a anticapitalistes no tenim enyorança del passat, perquè el nostre objectiu no és humanitzar sinó superar un sistema, el capitalisme, basat en l'explotació, que s'ha mostrat incapaç de garantir un futur digne per a la majoria. És l'hora d'aconseguir allò que hauria de ser nostre, la nostra dignitat, el dret a decidir sobre les nostres vides, d'organitzar-nos i construir l'alternativa: un sistema just on totes i tots puguem participar de les decisions que ens afecten i en que la paraula explotació siga un mal record del passat.

TREBALLADORES, ATURATS, JUBILADES, ESTUDIANTS, UNIM-NOS PER CONSTRUIR EL NOSTRE FUTUR!

CONTRA EL CAPITAL, LLUITA OBRERA I POPULAR!

VISCA EL 1r DE MAIG!

Organitza:
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/