dilluns, 22 de juny del 2015

Concentració contra la Llei Mordassa

CONCENTRACIÓ
dimarts 30 juny
19:00
plaça Maria Agustina
Castelló de la Plana

Basant-se en el binomi “drets i llibertats” l'Estat espanyol ha escrit una llei amb la que volen posar límits a la llibertat, es tracta de la coneguda “llei mordassa” que entrarà en vigor demà, dimecres 1 de juliol.
D'aquesta llei no podem esperar res de bo. Amb l’article 35 les conseqüències de participar en una manifestació pacífica s'equiparen a la tinença d’explosius. També es regula la utilització de multes per a sancionar les suposades infraccions, que poden arribar fins a 600.000 euros, amb la idea de arruïnar econòmica i socialment als moviments socials i de dissuadir la participació en manifestacions que no siguen del gust del govern.
Així mateix, es dota a la policia d'una total impunitat en les manifestacions, ja siga mitjançant la prohibició de les gravacions de les seues actuacions, la penalització dels insults a la policia en qualsevol àmbit, o la legalització de gravacions per part dels policies als manifestants que ja és, de fet, una pràctica molt habitual hui en dia. Amb els articles 49, 53 i 55 es dóna poder a la policia de forma tal que la seua paraula és element probatori i la denuncia podrà ser notificada en l'acte, saltant-se els passos jurídics actuals.
Com a la resta de ciutats, en Castelló de la Plana també hem patit les conseqüències de la repressió durant els últims anys, un exemple d’ella és la desproporcionada actuació policial en la denúncia de l'acte realitzat per Democracia Nacional el 20 de setembre anomenat "La otra cara de la violencia de genero". Un altre dels exemples més representatius de la repressió a casa nostra va estar la inauguració de l'Espaitec a la Universitat Jaume I on la policia va carregar contra l'estudiantat dins d'un pàrquing soterrat com si fos una ratonera. Però també en tenim molt d'exemples de la repressió més quotidiana, com ho són les múltiples multes i identificacions per encartellar, fer piquets informatius, participar en manifestacions o simplement fer paelles al carrer.
A la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa tenim clar que cap llei ens allunyarà de la lluita per assolir una societat justa i igualitària on l'explotació capitalista i patriarcal siguen un mal record del passat. Per tot això, seguim i seguirem als carrers!
LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!

Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/