dimarts, 24 d’abril del 2018

1 de maig: manifestació i trobada popular

dilluns 1 maig 2018
dia de la classe treballadora

11:30 - MANIFESTACIÓ
                  plaça de les Aules
14:00 - dinar popular, fira d'entitats i concert
                  plaça de les Illes Columbretes
CASTELLÓ DE LA PLANA






MANIFEST:

Ni esclaves del capital ni submises al Pacte Social 

Un 1º de maig de 1886, va començar la vaga de milers de treballadores i treballadors, per lluitar i aconseguir les vuit hores de jornada laboral i reivindicar condicions dignes al treball, esgotades de la explotació del capital i la patronal. A Chicago, les protestes van acabar amb la mort d’obrers a causa de la violència policial i del exercit. I posteriorment, cinc sindicalistes van ser executats, en un judici farsa propiciat per les forces fàctiques aliades del capitalisme. El 1r de maig és la diada internacional per recordar i commemorar a totes aquelles persones que van caure en la lluita contra l'explotació, i també per visualitzar les lluites de hui, en un context de cada vegada més precarietat i repressió. Per això, eixim al carrer i ens manifestem per tot arreu i també ací, a Castelló de la Plana. 

Avui expressem la nostra decisió de continuar lluitant pels nostres drets. Manifestem què som classe treballadora i tenim consciència de ser-ho, que els nostres interessos i objectius són contraris als de l'oligarquia que avui ens domina. Entre ells i nosaltres no hi ha res en comú, per això som contraris al consens i al pacte social. 

Volem un 1r de maig de revolta permanent tot l’any. Ara mes que mai cal denunciar una situació d'explotació i precarietat permanent. La joventut està patint en primera persona l’opressió capitalista i la corrupció política. Quan la joventut va camí de la misèria, la revolta i la lluita estan més que justificades. Es hora d’agitar consciències i aconseguir juntes, ara i ací, la societat que volem. Es hora de garantir un present digne, lliure i transformador, per a tindre, totes i tots, un futur garantit i igualitari. La lluita de classes continua i les eines obreres segueixen vives: solidaritat, suport mutu, organització i lluita al carrer i als centres de treball. 

Volem un 1r de maig on les dones treballadores plantem cara al capitalisme còmplice del patriarcat. A la doble explotació: la de casa i la del treball. A la discriminació, a la precarització i a l'assetjament laboral. Plantem cara a totes aquestes agressions masclistes que portem patint ja fa massa anys. Perquè ja està bé de treballar més, de guanyar menys, de ser invisibilitzades i menyspreades, de què es dubte de les nostres capacitats, de què les hores que dediquem a la família i a llar dia rere dia no siguen valorades. Lluitem no sols per assolir els mateixos drets i les mateixes oportunitats, sinó també per superar aquesta etapa d'explotació pel capital, per derrotar l'aliança criminal entre capitalisme i patriarcat. Lluitem pel reconeixement del treball reproductiu i de cura. Lluitem per una societat feminista. 

Volem un 1r de maig sense fronteres, sense murs de la vergonya, sense camps de concentració i aniquilació de les nostres germanes i germans d’altres terres. Cridem i mobilitzem-nos per la justícia social. Perquè són benvingudes totes les persones que pateixen fam, guerra i misèria. Acollim-les, perquè cap persona és il·legal, perquè també són classe treballadora. Per a superar el capitalisme transnacional cal que la lluita siga internacionalista; fem escoltar el nostre crit: Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera! 

Volem un 1r de maig de respecte i valoració a la gent treballadora que arriba a la edat de jubilació, després de tota una vida de treball. Volem que les seues pensions estiguen garantides, que després de molts anys de dur treball, puguen viure amb dignitat i sense problemes econòmics, perquè la jubilació es un dret fonamental i no pot ser un nou negoci per al capital. I volem una edat de jubilació d'acord amb el nostre esforç, perquè l'augment de la edat de jubilació es una trampa capitalista i un atemptat contra els drets de la classe treballadora. Tot això no serà possible sense derogar les reformes laborals i de les pensions del PP i del PSOE, que junt al dogma neoliberal de l'anomenat Pacte de Toledo, porten el sistema públic de pensions a la fallida i a milions de pensionistes a la misèria. Per això donem suport a la lluita per la defensa i millora del sistema públic de pensions. Les pensions públiques NO es venen, es defensen.

Volem un 1r de maig actiu i directe contra les reformes laborals i de les pensions, el Pacte de Toledo, la LOMCE, la Llei Mordassa, les privatitzacions, les retallades i els anomenats Tractats de lliure comerç que imposa eixe instrument del capital anomenat Unió Europea. També un 1r de maig de solidaritat amb els col·lectius en lluita, com ara el d' Amazon, les educadores o el professorat interí. És l'hora d'aconseguir allò que hauria de ser nostre, el dret a decidir sobre les nostres vides, d'organitzar-nos i construir l'alternativa a un sistema capitalista i un estat repressor. 

Per aconseguir tot això, cal reforçar el sindicalisme de classe. Un sindicalisme per a la unitat de classe que fomente la participació i defense conseqüentment els nostres interessos. Un sindicalisme construït i protagonitzat per la nostra classe, l'única imprescindible en la societat, allunyat del burocratisme i el Pacte Social; un instrument per a la lluita de classes i no un simple «interlocutor social». 

Denunciem l'escalada repressiva des dels aparells de l'estat contra la mobilització popular i l'intent de criminalització amb la llei de Seguretat Ciutadana, al temps que ens solidaritzem amb les víctimes de la repressió, tant laboral com de la lluita social i política, que s'ha intensificat en l'últim any. Des d'ací manifestem el nostre suport als companys i companyes de La Cosa Nostra, que estan sent víctimes d'un injustificable intent de criminalització. 

Lluitem per defensar els nostres drets, però com a anticapitalistes no tenim enyorança del passat, perquè el nostre objectiu no és humanitzar sinó superar un sistema, el capitalisme, basat en l'explotació, que s'ha mostrat incapaç de garantir un futur digne per a la majoria. És l'hora d'aconseguir allò que hauria de ser nostre, la nostra dignitat, el dret a decidir sobre les nostres vides, d'organitzar-nos i construir l'alternativa: un sistema just on totes i tots puguem participar de les decisions que ens afecten i on la paraula explotació siga un mal record del passat. 

TREBALLADORES, ATURATS, PENSIONISTES, ESTUDIANTS... 
UNIM-NOS PER CONSTRUIR EL NOSTRE FUTUR! 
VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA! VISCA EL 1r DE MAIG! 

Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa